Atama.si

Niste prijavljeni v sistem.
Odpovedni rok

 

Pozdravljeni!

Pišem Vam zato, ker mi v službi teče odpovedni rok. Ker je moj zadnji dan odpovednega roka na soboto, moram zato v službo tudi naslednji teden, saj se moj zadnji dan izteče na nedelaven dan in ga moram oddelati. Zanima me, če je to res tako!?

Hvala že v naprej in lep pozdrav.

Delavka


Odgovor:

To nikakor ni tako. Odpovedni rok se ne šteje v delovnih, ampak v koledarskih dnevih. V primeru, da se vaš izteče v soboto, potem ni nobene osnove, da bi delodajalec od vas zahteval, da pridete en delovni dan nadomestit naslednji ponedeljek. Takrat, v ponedeljek,  vi z njim nimate več pogodbe o zaposlitvi. Štelo bi se lahko, da ste delali na črno brez pogodbe o zaposlitvi. V kolikor bi ta dan to pri delodajalcu ugotovil inšpektor za delo, bi lahko odredil delodajalcu, da vas ponovno zaposli za nedoločen čas.

Torej, vaša pogodba pri tem delodajalcu izteče v soboto, zadnji dan, ki ga mora delodajalec plačati pa je seveda petek, sobote itak nikoli ne plačuje. To sklepam iz vašega vprašanja, saj ne omenjate, da je sobota delovna.

 

Lep pozdrav,

 

Alojz Šket

 
Tukaj ste:  :Domov arrow Iskalci arrow Pogosta vprašanja arrow Odpovedni rok

Za podjetja

sam-9.gifPomagamo in svetujemo vam pri zaposlovanju, pri nas lahko najemate delavce, posredujemo študente.

več ...

Za iskalce zaposlitve

sam-8.gifIščete svojo prvo zaposlitev ali nove delovne izzive? Agencija Atama vam bo pomagala do želene zaposlitve.

 več ...

Za študente

sam-7.gifŠtudentski servis ATAMA omogoča povezovanje študentov in delodajalcev, zalaganje in pregled zaslužkov, rezervacijo dela, izdajo potrdila o delu ...

 več ...